כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/05/2002 | 17:24 | מאת: לייני

לד"ר לב-אל שלום, מזה מספר חודשים אני סובלת מכאבים עזים בברך ימין. פניתי לרופא רורתופד מומחה והבחנתו היתה "סימנים לבעיה מניסקלית וסחוסית". המלצותיו היו: א. לבצע צילום ברך ימין בעמידה ובכריעה. ב. טיפול פיזיותרפי לחיזוק שרירי הברך. וג. מיפוי עצמות מסוג spect. בינתיים בצעתי צילום בברך והממצא הוא "מבנה גרמי תקין של העצמות. המרווחים המפרקיים שמורים". שאלתי היא - האם אין בממצא זה לשלול בעיה סחוסית? והאם במיפוי עצמות מסוג ספקט אפשר יהיה לאבחן קרע במניסקוס? רציתי לציין שב-1982 בהיותי בת 37 נותחתי בברך זו מאותה סיבה הווה אומר קרע במניסקוס. אשמח לתשובתך, בתודה לייני

לא ניתן לשלול פגיעה במניסקוס בצילום רנטגן רגיל. שינויים נווניים בסחוס נותנים אותותם בצילום רנטגן בשלב מוקדם יחסית והסימן הראשון הנו היצרות של המרווח המפרקי מה שלא ניכר בצילום אצלך. בדיקת ספקט היא בדיקה טובה לאבחון קרע של מניסקוס.

מנהל פורום אורתופדיה