מפרק הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/05/2002 | 16:11 | מאת: בינה

אני בת 45 ומזה 5 שנים סובלת מכאב עז במפרק הירך. נאמר לי שעלי לעהור ניתוח של החלפת מפרק הירך. האם הניתוח מומלץ, מה הסכנות, מהו אחוז ההצלחה של ניתוח זה. תודה, בינה.

במידה שהכאב ממנו את סובלת נובע ממחלה של המפרק עם נוון ונזק נרחב לסחוס המפרקי אזי ניתוח החלפת המפרק הוא במקום. מדובר בניתוח נפוץ מאד בכל העולם ומוצלח מאד . כשאת שואלת אחזו הצלחה עלייך להגדיר מהי הצלחה. בכל מקרה מדובר בכך שלמעלה מ90% מן המנותחים נהנים מן הניתוח גם 10 שנים לאחר ביצועו.

מנהל פורום אורתופדיה