כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/05/2002 | 07:05 | מאת: תמרה

ברצוני לדעת קצת פירוט : מהי זריקת כרבולת התרנגולת ומהי שטיפת ברך? תודה

אין דבר כזה זריקת כרבולת . מה שיש זה זריקה של חומר הנקרא היאלורונט שהוא חומר דומה מאד לחומר שנמצא בין השאר בכרבולות של תרנגולות. החומר משפר את הסיכה של הברך ומפחית את הכאב למשך מספר חדשים. שטיפת הברך נעשית בעת ניתוח ( עפ"ר ארתרוסקופיה ) . מכניסים ומוציאם מן הברך מי מלח פיסיולוגיים על מנת לשטוף מתוך הברך פרורי סחוס ושאריות רקמה שנשרו פנימה וגורמים לתגובה דלקתית.

מנהל פורום אורתופדיה