גוש בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2002 | 23:10 | מאת: ליאת

שלום ד"ר לפני 3 שנים גיליתי מין בלוטה בכף הרגל פניתי לרופא שאמר שיש בזה נוזלים וניתן להוציא את זה אך זה מוקדם, (כאשר נוגעים בבלוטה היא קשה) לאחר תקופה מסוימת זה ירד ושוב חזר אחרי פרק זמן קצר. אין זה מפריע לי או כואב ולכן לא פניתי שוב לרופא וגם בשל הפחד מהוצאה מהם הדרכים להוציא בלוטה זו ומדוע היא נוצרת והאם ישנו סיכון בכך שהיא נשארת כל כך הרבה שנים? תודה

בדרך כלל גוש כמו שאת מתארת הנו מה שנקרא גנגליון שזה מן שלפוחית המבצבצת יום בהיר אחד מתוך אחד ממפרקי הכף ( יד או רגל ) . חשיבותו נגזרת מן המידה שהוא מפריע. אין סיכון בכך שהוא נשאר שם . אין גם סיכון בהוצאתו בניתוח שנעשה בהרדמה מקומית.

מנהל פורום אורתופדיה