spondolytis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/05/2002 | 21:25 | מאת: אלי

ד"ר שלום! אני סובל מכאבים בגב התחתון כחודשיים. בצילום הובחנה גלישה בחוליה L4 דרגה 1. spondolytis במיפוי עצמות לא נמצא מ.פ. עד לפני חצי שנה שיחקתי טניס כפעילות יומית, כיום לאחר 10 דקות של הליכה חש כאבים בגב תחתון וכן ברגליים. אורטופד מומחה המליץ על פיזיוטרפיה , בעוד שכירוג המליץ על ביצוע ניתוח. מה עליי לעשות ????

אני מניח שהממצא בצילום היה ספונדילוליסטזיס (SPONDYLOLISTHESIS ) שזה השם של גלישת חוליה אחת על גבי רעותה. מכיוון שספונדילוליסטזיס הנו דבר המתפתח לאיטו בדרךכלל בתקופת הנעורים ואצלך מדובר על מצב קל יחסית יש להניח שאתה מתהלך עם הספונדילוליסטזיס כבר זמןדירב ורקלאחרונה קרה משהוא שיכול להיות למשל מחלה של דיסקוס . הדבר דורש ברור מעמיק יורת ומיפוי עצמות אינה הבדיקה הכי טובה לעניין זה . יש לבצע טומוגרפיה מחשבית ( CT ) ואולי גם מ.ר.י. בהתאם לממצאים ולחומרת הכאב והמידה שהוא מקשה עליך את החיים יש להחליט על הטיפול.

21/05/2002 | 12:36 | מאת: אלי

ד"ר, שוב שלום ! אבקש לדעת היכן אתה מטפל , וכיצד לקבוע תור ( לא ציינתי שאני בן 57) יום טוב ותודה רבה!!

מנהל פורום אורתופדיה