כאבי עצמות רגלים-דחוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/05/2002 | 07:56 | מאת: יעל

לד"ר שלום אני בת 19 בשרות צבאי. בקורס שמחייב גם פעילות גופנית. אני סובלת מכאבי עצמות ברגלים בעיקר מתחת לברכיים [בשתי הרגליים] בזמן ריצה בלבד. בהליכה מתונה ואפילו מהירה איני מרגישה כאבים. ובעיקרון אני רגישה לכל מכה וכאב ברגלים בחלק התחתון [כולל קרסולים]. מבקשת חוות דעתך למצב. האם טיפול תרופתי [ואיזה אם אתה ממליץ] חיזוק שרירים ? או כל דבר אחר שאתה ממליץ לשיפור המצב ומניעת הכאבים. אודה לתשובתך המהירה. בברכה: יעל המודאגת.

תמיד חשוב לשלול את האפשרות שמדובר בשבר הליכה. מעבר לזה יש מצב שנקרא : SHIN SPLINTS שזה מן תגובה של קרום עצם השוקה (העצם הגדול היותר בשוק) למתח החוזר עלעצמו בעת כווץ השרירים .יש גם אפשרות נוספת של התפתחות לחץ יתר בשרירים שבקדמת השוק בעת מאמץ. רק בדיקה טובה ומיפוי עצמות ואולי גם צילום יסיעו בפתרון החידה.

מנהל פורום אורתופדיה