פריצת דיסק צוורי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/05/2002 | 10:53 | מאת: צבי

שלום רב אשתי אינה יכותה לתפקד בידיים וברגליים היא הולכת מס' צעדים בודדים וזאת ע"י תמיכה ומאמץ רב. ביצעה בדיקת MRI 29-4-02 להלן תואות הבדיקה C2-3- בקע דיסק מרכזי הלוחץ במידה קלה את השק התקלי C4-5- בקע דיסק מרכזי ומימין התופס את הרצסוס ואת הפורמינה מימין C5-6- בקע דיסק מרכזי המתפשט מימין ומשמאל תופס את הרצסוס ולוחץ על הפורמינות גם מימין וגם משמאל C7-D1- בלט דיסק מרכזי ומימין הלוחץ את השק התקלי יש לציין שינויים מתאימים למיאלופתיה עם סגנל גבוה ב- T2 בגובה דיסק C5-6 בהתייעצות עם נירוכירוג נאמר שיש לבצע ניתוח לדיסק אחד שהוא הבעייתי שתזוזתו גרמה להצרה של מעבר הנוזל בעמוד השידרה ולכן יש להסירו עם איני זוכר על דיסק מדובר מבניהם C4-5 או C5-6 נאמר גם שסיכויי ההצלחה גבוהים אך גם יכולים להיות סיבוכים בניתוח היכולים לגרום לשיתוק כללי- מצב זה גורם לחשוב האם להכנס לניתוח או האם קיימות דרכים נוספות לטיפול מעבר לקיום ניתוח- כשנישאל באם לא תבצע ניתוח מצבה יחמיר תשובתו " לא אך אינו מאמין בשיפור ללא ניתוח" פינינו לרפואה אלטרנטיבית משלימה רפלוסולוגיה ודיקור סיני- קיים שיפור קל מאוד עדיין קשה מאוד בהליכה אך מתפקדת מעט בידייה ושמענו גם על טיפול לייזר בקשתי שתייעץ לנו מה עלינו לעשות? בהנחה ונאלץ לבצע ניתוח היכן קיימים אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר בניתוחים מסוגזה ולאיזה ביה"ח מומלץ ללכת. או האם קיימים טיפולים נוספים למעט ניתוח. בתודה מראש צבי

אכן ההתרשמות שלי היא שמדובר במצב חמור דיו שניתוח הוא הפתרון הנכון - ואין בלתו. אשר לשאלת היכן מצטער אך איני נוהג להמליץ במסגרת הפורום על רופאים .

מנהל פורום אורתופדיה