ארטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

16/05/2002 | 15:00 | מאת: עודד

ד"ר לב-אל שלום, לפני כשבוע נחבלתי בברך שמאל ולאחר מספר ביקורות, אובחן חשש לקרע במיניסקוס הלטראלי ("מבחן מגירה ולחמן חיוביים (+2+1) רגישות בסדק הבין פרקי לטרלית"), ונקבע כי עלי לעבור טיפול ארטרוסקופיה. אציין כי הנני בן 36, ושוקל כ-115 ק"ג, הנני בוגר יח' קרבית באופן שלדעתי היתה לכך השפעה על הברכיים מבחינת שחיקה וכו'. שאלותי הן: האם במסגרת התהליך מוצאים חלקים מהסחוס או כולו. אם מוצא כולו, כיצד זה משפיע על איכות החיים בהמשך(ספורט, הליכה, ריצה וכו'), כמה זמן אורך השיקום, האם ישנם שיקולים לכאן או לכאן לגבי הרדמה חלקית או מלאה. תודה!

בעת הטיפול הארתרוסקופי בקרע של מניסקוס כורתיםבדרך כלל את החתיכהה קרועה בלבד ומוציאים אותה.במקרים מסויימים תופרים אותה למקומה . השיקום יכול לקחת בין שבוע לששה . בדרךכלל חוזרים לתפקוד מלא. בחירת ההרדמה תלויה בכמה גורמים. האם הטיפל נעשה במסגרת אישפוז חוץ או אשפוז רגיל . מה סוג הטיפול הנדרש . מה האפשרויות שעומדות . ומה העדפות המנותח. ניתן לעשות זאת בהרדמה מקומית, אזורית או כללית

מנהל פורום אורתופדיה