קרע ברצועה צולבת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/05/2002 | 14:03 | מאת: לוסי

אני בת 50 ולפני כ-4 שנים בעת ריקוד סלוני, נפלתי והסתבר שנקרעה רצועה צולבת וקרע חלקי של מניסקוס. לפני ה"תאונה" נהגתי לרקוד עד 4 פעמים בשבוע ריקודים סלוניים במשך מספר שעות כל פעם. מאז, הופסקה לי כליל פעילות זו. יתרה מזה, כל כמה זמן, יש לי כאבים הפריעים לי בחיים השוטפים. בזמנו האורטופד המליץ על ארטררוסקופיה אבל כאשר חקרתי את הנושא, התברר לי הניתוח כזה מצליח רק בפחות מ-50% מהמקרים ונעשים בעיקר על ספוקטאים. אני צריכה לציין שיש לי גם גמישות יתר של המפרקים. פיזיוטרפיה לא עוזרת לי במיוחד. מה שכן עוזר לי זה גלים קצרים. איך אני יכולה לשפר את איכות החיים שלי ולחזור לרקוד, לפחות מעט? אפילו צעידה קשה לי, כתוצאה מכל זה אין לי בכלל פעילות גופנית. הריקודים חסרים לי בצורה שלא תאמן .

במידה שמחושייך מקורם בחוסר יציבות הנגרם מקרע של הקישור הצולב לחזור לפעילות אותה אתאוהבתלעשות למרות עבודה קשה שאת משקיעה בחיזוק שרירי הירך הפתרון הוא ניתוח ( בשיטה ארתרוסקופית ) לשםשחזור הקישור הקרוע. שעור ההצלחה הוא 85-92% . נכון יש צורךבהשקעה רצינית של זמן ואנרגיה לשם שיקום.

מנהל פורום אורתופדיה