לייזר נמוך עצמה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/05/2002 | 19:53 | מאת: מלכה

ד"ר לב אל שלום, כמנהלת "ה.י. מרפאות לייזר" יש ברשותי מספר לא מבוטל של מאמרים ממקורות מהימנים המדגימים את יעילות הטיפול בלייזר נמוך עצמה בבעיות אורטופדיות (פרקים, סחוסים עצמות,פציעות ספורט) ובבעיות שאינן אורטופדיות (אסטמה, מניאר,טיניטוס, כיבים סכרתיים ובעיות כלי דם). כמו כן , למרות שמנגנון הפעולה של הלייזר אינו מובן עדיין לחלוטין , ברשותי מחקרים המציעים מנגנוני פעולה אפשריים של הלייזר ברקמות השונות. חלק מן המאמרים מקורם במחקרים שנערכו כאן בארץ בבתי חולים ובאוניברסיטת ת"א. יש לזכור כי בנוגע לרבות מהתרופות וההליכים הרפואיים בהם משתמשים ברפואה היום אין עדיין הסבר מניח את הדעת לגבי דרך הפעולה שלהן או שלא היה עד לפני שנים ספורות. אך עם זאת אין מפקפקים ביעילותן משום שעמדו במבחן המציאות... ממש כמו הלייזר. באם תסכים, אשמח להעביר לידיך לקט מאמרים על מנת שתוכל להשיב לשאלות קוראיך בעתיד בצורה שקולה ומושכלת יותר בנושא זה. בכבוד רב, מלכה מנהלת "ה.י. מרפאות לייזר "

אשמח לקבל חומר דר' אסא לב-אל מחלקה אותרופדית ביה"ח זיו צפת

14/05/2002 | 20:30 | מאת: משה

רציתי לשאול את ד"ר אסא. האם זה נכון שלייזר נמוך עצמה בונה ומייצר תאי סחוסים ומפרקים?, האם זה נשמע הגיוני. לי זה מדע בידיוני.

אתה צודק אין לטענה רגליים

מנהל פורום אורתופדיה