מחלת ostoartitis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/05/2002 | 13:18 | מאת: אורי

אני בן 58 וסובל קשות ממחלת ostoartitis אני סובל מכאבי תופת בברכיים ב- 2 הרגליים, ומעיקום הרגליים. לא היה מקרה נוסף במשפחה, והיתה לי תקופה שסבלתי מעודף משקל, עשיתי דיאטה רצינית לעזור לברכיים, אך מצבן מתדרדר. אני מקבל זריקות sylvic שכמעט ואינן עוזרות לי. רציתי לשאול: 1. האם נכון שסיכויי הניתוח הם רק 80% הצלחה? האם ניתן לתקן חלילה כישלון ב- 20% מהמקרים? 2. לכמה זמן יש לשער שהניתוח של השתלת מפרק עוזר? האם לאחר כ- 10 שנים סביר להניח שהתותב לא יחזיק מעמד? ומה יש לעשות אח"כ? 3.האם יש טיפול נוסף פרט לזריקות הנ"ל שעשוי לעזור לפני שעושים ניתוח? תודה!!!

הטיפול באוסטאוארטריטיס אינו מבוסס על תרופה מסויימת אלא על שילוב של פיסיותרפיה, אמצעי עזר, שינוי אורח חיים, תרופות נגד דלקת , תרופות המשפיעות על מהלך המחלה, חומרים תומכי סחוס ,חומרים משפרי סיכה ( כמו סינויסק ), ארתרוסקופיה לשטיפה וניקוי המפרק ולבסוף ניתוח להחלפת המפרק . הסיבה לניתוח הנה כאב שלא בא על פתרונו והגבלת תנועה. הצלחת הניתוח להחלפת המפרק עולה בהרבה על 80% למעשה ניתן לדבר על הצלחה של למעלה מ 95% עם ירידה הדרגתית לאורך השנים אך אורך החיים הממוצע של המשתל עולה על 10 שנים ומגיע לכדי 15 שנים ואף יותר. כמובן שיש גורמים רבים המשפיעים על אורך חיי המשתל כגון פעילות גופנית , משקל גופני ועוד.

מנהל פורום אורתופדיה