שוב כאבים בברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/05/2002 | 14:11 | מאת: רוני

שוב כאבים בברך. אהיה יותר ספציפית, יש לי כאבים בברך שמאל, להערכת הרופא מדובר בקרע במניסקוס ובדלקת כלשהי באיזר הפיקה- שילוב בין השניים. הרופא ממליץ על MRI + התרוסקופיה. האם זהו הטיפול הנכון? האם יש לך המלצות לתיחזוק הברך בנתיים. הכאבים חזקים והמאמץ הנידרש הוא גדול.

בדיקת מ.ר.י היא בדיקה ולא טיפול ואם רופאך מבקש מ.ר.י סימן שאינו בטוחבאבחנתו. ארתרוסקופיה היא פעולה שחלקה הגדול הוא אבחנתי. חלק אחר שלה הוא טיפולי. אם אמנם יש לך קרע של מניסקוס ארתרוסקופיה היא הפתרון. עניין ה"דלקת כלשהי באזור הפיקה" נשמע לי חשוד ולא ברור. בכל מקרה חיזוק שרירי הירך על ידי תרגילים של ישור הברך וכיפופה נגד התנגדות הנו דבר שטוב לעשותו לפני ואחרי הטיפול

מנהל פורום אורתופדיה