ממצאי mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

02/05/2002 | 18:06 | מאת: דינה ראלט

בתי בת ה7 עברה מיפוי mri ונאמר בתוצאה בין היתר שיש לה גיבוס פוסטוראלי. אודה לך מאד אם תוכל להבהיר את המונח. תודה

דינה שלום רב האם מדובר ב מ.ר.י של עמוד השדרה החזי : גיבוס כוונתו -גיבנת . המושג משמש בדרך כלל במקרי עקשת (קיפוזיס) קשים או במקרי עקמת (סקוליוזיס ) בכל מקרה מדובר בעווג (דפרמציה) מבני (סטרוקטורלי ) וקבוע. פוסטורלי הכוונה תנוחתי -POSTURAL כלומר משתנה בשינוי תנוחה ובמילים אחרות מחמיר בעמידה ונעלם בשכיבה. מכיון שבדיקת מ.ר.י נעשית בשכיבה הרי ש"גיבוס פוסטורלי " לטעמי לפחות הנו אוקסימורון. בברכה דר' אסא לב-אל

04/05/2002 | 01:26 | מאת: אם מודאגת מאד

שלום רב מודה אני מאד על תשובתך אך לא ברור לי עדיין מונח הגיבוס בדיקת הmriנעשתה לאורך עמוד השידרה ולאmri חזי בסיכום התשובה נאמר קיים גיבוס פוסטורלי באיזור גבי עליון ללא סקוליוזיס בצילום הרנטגן שנעשה חודש קודם נמצא שיש לבתי עקמת בשיעור 12 מעלות האם הממצאים של הmriביטלו את העקמת? האם ניתן לטפל בגיבוס גבי?מהי חומרת העיניין?אני מאד מודאגת ואשמח לשמוע תשובה חוץ מגיבוס גבי הכל תקין תודה רבה ומחכה לתשובה דינה

מנהל פורום אורתופדיה