טיפול באוסטאופורוזיס-פוסלאן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/05/2002 | 23:16 | מאת: merav

שלום אני בת 62 ומטופלת כבר 5 שנים בפוסלאן. להלן תוצאות בדיקות צפיפות עצם ב-DPX משנת 12/96: ע"ש מותני 0.844 גר/סמ"ר צוואר ירך ימין 0.735 גר/סמ"ר בדיקה חוזרת בינואר 99 ב-DPX ע"ש מותני 0ץ921גר/סמ"ר צוואר ירך ימין 0.785 גר/סמ"ר בדיקה חוזרת באפריל 2002 בשיטת DEXA בע"ש מותני נמדד -3.0:T-SCORE בירך ימין(TOTAL FEMUR) נמדד –1.6 : T-SCORE בצוואר ירך ימין נמדד-1.5 : T-SCORE אני מניחה שהפוסלן כבר לא יעיל היות וקיימת ירידה בצפיפות העצם לעומת הבדיקה ב1999. בתודה

ערכים חיוביים של T SCORE משמעותם צפיפות עצם גבוהה מזו שתמצא ב"אשה בריאה בת 30" . הערכים לשנת 2002 , שהבאת כולם חיוביים ולכן אפשר להבינם באחת משתי דרכים 1 .טעות בבדיקה או ברישום 2 . צפיפות עצם מעל לממוצא אצלנשים בריאות . נכון למסקנה השניה אינך זקוקה להמשך טיפול .

02/05/2002 | 22:43 | מאת: מרב

תודה עבור התשובה המהירה. אך כל הערכים שציינתי הם ערכים שליליים. לצערי לא שמתי לב שהמינוס לא הופיע. בתודה שרה

04/05/2002 | 22:54 | מאת: מרב

תודה עבור התשובה המהירה. באמת נפלה טעות . כל הנתונים שנקובים במםפר הם מינוס. משום מה הסימון מינוס לא נקלט. סליחה על הטעות מצפה לתשובה תודה מרבדר' אסא לב-אל כתב/ה: > > ערכים חיוביים של T SCORE משמעותם צפיפות עצם גבוהה מזו שתמצא > ב"אשה בריאה בת 30" . > הערכים לשנת 2002 , שהבאת כולם חיוביים ולכן אפשר להבינם באחת > משתי דרכים > 1 .טעות בבדיקה או ברישום > 2 . צפיפות עצם מעל לממוצא אצלנשים בריאות . > נכון למסקנה השניה אינך זקוקה להמשך טיפול . >

מנהל פורום אורתופדיה