ניתוח עקמת וגב תפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

28/04/2002 | 10:52 | מאת: א

שלום, אני עברתי לפני כ 15 שנה ניתוח לתיקון עקמת. לא היו לי בעיות מיוחדות חוץ מכאבי גב פה ושם. לפני כמה ימים נתפס לי הגב ויש לי כאבים חזקים בישיבה והליכה ובעקר במעבר ממצב למצב. רציתי לברר מה ניתן לעשות כדי שהמצב ישתפר ובמיוחד לא יתדרדר (כיוון שאני יודעת שלחץ רב מופעל על החוליות המותניות שאינן מקובעות). האם יש אורתופדים המתמחים בבעיות מסוג זה (עד היום כשפניתי לאורתופדים לא היה להם הרבה במה לעזור לי, הם טענו שאינם מכירים את הניתוח ועליי לפנות למי שניתח אותי (שנמצא היום בחו"ל). בנוסף הייתי מעוניינת לדבר עם נשים שעברו ניתוח מסוג זה וכן עברו לידות. בתודה, מחכה לתשובה מהירה..

בגדול אין כאב הגב שלך, שונה מזה של כל אדם מן הישוב הסובל מכאב גב, והעובדה שעברת ניתוח לתיקון עקמת וקיבוע החוליות אינה מעלה או מורידה, וההתיחסות היא זהה, להוציא שוני אחד שבו יש לבדוק את האפשרות שכאבך נגרם עקב כשלון של המשתל או של שתל העצם ( לא סביר אחר 15 שנה) כיון שכך כמו בכל מקרה של התקף כאב גב מתחיליםבטיפול פשוט נגד כאב מנוחה שלמספר ימים ונסיון לחזור לפעילות שגרתית אפשר להוסיף תרופות נוגדות דלקת . במידה שהכאב ממשיך יהיה צורך לעשות בדיקות כמו צילומי ע"ש טומוגרפיה מחשבית ולטפל לפי הממצאים.

למה שלא תפני לפורום בעיות גב ועמוד שדרה שנמצא באתר דוקטורס.

מנהל פורום אורתופדיה