מה במילים פשוטות אומר המסמך המצורף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/04/2002 | 15:22 | מאת: מושון

שלום דוקטור, מזה תקופה אני "מציק" לאורטופד בקופת חולים על כאבים שיש לי ברגליים, אך מכיוון שאינני רופא, אני לא יכול להגדיר את כאבי במונחים רפואיים, ולכן נשלחתי על ידו למיפוי עצם. אני זכר, בן 30. עסקתי עד לפני כשנה (זמן הפציעה) בכדורסל חובבני. עברתי מיפוי באחד מבתי החולים וקיבלתי הביתה מסמך המפרט ממצאים, אבל אינני מבין למה הם מתכוונים בשפה פשוטה. מכיוון שהתור שלי הוא לעוד כחודש (ככה זה בקופת חולים באיזור מגוריי), אני לא רוצה להישאר סקרן ואני די חושש ממה שכתוב במסמך. להלן הציטוט מהמסמך: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ דו"ח מיפוי עצם SPECT הממצאים: במיפוי עצם כולל כל הגוף כולל ספקט אגן, כשעתיים לאחר הזרקת 33 מיליקירי של TC-MDP, קיימות קליטות מוגברות בקלקנאוס אחורי דו צדדי יותר מימין (ACHILLES ENTHESOPATHY ?) , במדיאל קונדייל של הטיביה משמאל. שאר השלד כולל ע"ש תקין. טיב הקליטות לא ברור, ככל הנראה על רקע שינויים ניווניים או דלקתיים. מציעים להשוות לצילומים מכוונים. בסיכום: קליטות מוגברות כנ"ל. סוף ציטוט. ~~~~~~~~ מה בעצם הם כותבים במסמך שיש לי ? תודה מראש על העזרה. מושון.

מיפוי עצמות האי בדיקה שבה מזריקים דרךהמוריד כמות זעירה של איזוטופ של טכנציום מחובר למולקולה של חומר שנקרא ביפוספנט. הביפוספנט דומה במבנהו לחומר המהווה את גביש מלח הסידן ( הידרוקסיאפטיט) שבעצם שלנו. מכיון שיש דמיון במבנה בין שניהחמרים הללו קיימתבינהם תחרותעלאתרים בהם הם אמורים להתיישב במהלך בניית עצם חדשה. במקומות בהם יש בניית עצם נמרצת יצטבר יותר חומר ואז נגיד שיש "קליטה" מוגברת. במקרה שלך נמצאה קליטה מוגברת בחלק אחורי של העקב (גבשושית העקב ) באותו מקום בו נאחז גיד אכילס בעצם העקב. נקודת העגינה של גיד לעצם נקראית אנטזיס . מחלה באנטזיס תקרא אנטזופתיה והכוונה בעצם למן דלקתמקומית שנגרמת עקב מתיחות חוזרות על עצמן של הגיד במקום עגינתו מה שגורם לפציעה מקומית ותגובה דלקתית( כואבת ) עם בניית עצם דהיינו אנטזופתיה . אז זה מה שהתכוון המשורר. השאר זה לא חשוב.

22/04/2002 | 20:46 | מאת: מושון

תודה רבה דוקטור. עזרת לי מאוד.

מנהל פורום אורתופדיה