עקמת גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/02/2000 | 19:12 | מאת: נעמה יחיאלי

עקמת גב לנערה בת 14 שאלתי היא עד איזה גיל מומלץ להיות בתוך מחוך ליישור (בוסטון) והאם יש גיל שאחריו לא ישפיע המחוך? האם תוצאה של 15 מעלות היא תוצאה טובה ליישור ע"י המחוך ? תודה נעמה

שלום נעמה, אם לא קראת, ייתכן שתמצאי עניין בכתבה על סקוליוזיס שהופיעה במדור זה. http://doctors.co.il/goto/ortho/article/4/ מחוך בוסטון ליישור יעיל עד תום גיל ההתבגרות. כאשר השלד מפסיק לגדול (בנערות לרוב כשנתיים לאחר קבלת המחזור החודשי). עם תום הגדילה הטיפול היחיד שיכול לעצור את התקדמות העקמת הינו ניתוח. עקמת בת חמש עשרה מעלות הינה תוצאה מצוינת וזאת מכיון שהסיכון להחמרת העקמת לאחר תום הגדילה הינו קטן ביותר. ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה