קפל סינוביאלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

13/04/2002 | 13:03 | מאת: מיכל

שלום רב! במשך כשנה וחצי אני סובלת מכאבים בברך בעת עליית מדרגות. נראה שמקור הבעיה הינו קפל סינוביאלי או צלקת (שנוצרה עקב ארתרוסקופיה קודמת שעברתי לפני כשנתיים). הקפל/צלקת נמצא באיזור שמתחת לפיקה ובכל עליית מדרגה כנראה מתחכך וגורם לקרקוש מרגיז ביותר. שאלותיי הן: -האם ישנה אפשרות אורתופדית כלשהי לטפל בקפל/צלקת זו? -האם ניתן "להעלים" או "לשטח" את הקפל/צלקת בעזרת לייזר? -האם יתכן שבמשך הזמן צורת/גודל הקפל/צלקת ישתנה באופן טבעי ובכך למעשה תפתר הבעיה מעצמה? בברכה ובתודה, מיכל.

הדרך לטפל ב"קפל הסינוביאלי " היא לחתכו - בזמן ארתרוסקופיה. אשר לשאלתך בדבר האפשרות להעלמות עצמונית של הבעיה ובכן, איני יודע. מה שקורה הוא שהאבחנה של "קפל סינוביאלי" היא אבחנה שניתן לעשותה בבטחון רק באמצעות ארתרוסקופיה. עד אז מדובר על השערה . משעושים ארתרוסקופיה ומגלים את הקפל חותכים אותו ולא משאירים לראות מה יקרה.

מנהל פורום אורתופדיה