כתפים שמוטות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2002 | 21:53 | מאת: חיה

שלום בני בן 11 בתקופה של שנה התחיל ללכת כפוף ממש את כל החלק העליון כולל את הראש מביא קדימה. עשינו לו בדיקות וצילום בשביל לשלול אפשרות של עקמת, אבל התברר שהכל תקין הוא פשוט תפס תנוחה וככה הוא ממשיך ,הרופא המליץ לו לעשות פיזוטרפיה ונתן לו תרגילים לעשות בבית בשביל לחזק את הכתפים , ברצוני אים תוכל לעזור לי לפתור את הבעיה שמטרידה אותי מאווד,המליצו לי על חגורת כתפים והייתי מאוד רוצה שתענה לי בדחיפות,כמו כן הילד מתאמן בכדורגל. בתודה מראש חיה

במידה שאין מדובר בעקשת ( כן עקשת = קיפוזיס לא עקמת). הרי שלעיתים קיצור של גידי אכילס- דבר שקורה לע"ק בגיל בו מתחילים לגבוהה גם הוא תורם לשינוי ביציבה המתבטא ברכינה קדימה. ואם אין קיצור של גיד אכילס הרי שמדובר במדובר בבעיה התנהגותית . השמרי לך מפני חגורות מיישרות . אלו לא משפרות את היציבה וגורמות להחלשה של שרירי חגורת הגפיים העליונה. כפי שציינתי אם אין מדובר בקיצור גיד אכילס מדובר בהתנהגות ואם רוצים לשנות זאת יש לנקוט שיטות התנהגותיות .

מנהל פורום אורתופדיה