tarsel coalition

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2002 | 17:23 | מאת: מיכל

עברתי ניתוח ל]פני 4 שנים בכף הרגל עקב טרסל קואליטין ובעיה של גמישות יתר ]פיזוטר]פיות לא עזרו אני משתמשת במדרסים האם יש משהו כנגד כאבים חוזרים בכף הרגל-תחושת עיי]פות ברגל שגורמת לצליעה ., האם יש ספורט מסוים שיעזור-אני רוכבת באו]פניים כל יום., אשמח לשמוע יותר על tarsel coalition

לא אוכל לענות לך על מהות כאבייך על סמך המידע שאת נותנת אלא לאחר בדיקה של ממש ועיון בצילומי הרנטגן ואולי גם בדיקות מיפוי עצם וטומוגרפיה מחשבית. אשר ל TARSAL COALITION : מדובר על מצב שבו שתיים בעצמות שרש כף הרגל מאוחות יחדיו. האיחוי יכול להיות גרמי כלומר מחוברות ממש על ידי גשר עצם, סחוסי דהיינו הרקמה המחברת הנה סחוס או שהגשר עשוי רמת חיבור סיבית. עפ"ר מחוברות יחד רק שתי עצמות לעיתים נדירות מחוברותי חד יותר משתיים. .הצרוף השכיח ביותר הוא חיבור של עצם העקב עם עצם הסירה ( קלקנאונביקורל) אחריו בשכיחות חיבור בין הצד הפנימי של עצם התלוס ועצם העקב. עפ"ק המצב אינו גורם לכאב או הפרעה אך כי התמונה השכיחה היא כף רגל שטוחה מאד ונוקשה יחסית. במקרים שיש כאב הטיפול צריך להתחיל בתקופה של כ 6 שבועות קיבוע ואחר כך מדרס. במקרים שאינם נעזרים בטיפול זה מטפלים על ידי ניתוח.

26/04/2002 | 17:24 | מאת: מיכל

מנהל פורום אורתופדיה