שאלות מציקות בקשר לעקמת scoliosis

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

12/04/2002 | 07:59 | מאת: ג'ורג'י

שלום, אני בחורה בת 21, בהיותי בת 12 היתה לי עקמת scoliosis כ72 מעלות ועברתי ניתוח. אבל הרבה זמן עבר ושאלות רבות לגבי העניין מציקות לי ולא מוצאת להן תשובה. קודם כל, האם אחרי ניתוח זה נוצרות בעיות בתקופת ההריון או משהו מזה? ואם יש, אז מה ניתן לעשות כדי לטפל במצב? דבר שני, האם בעיות אלה תורשתיות? כיצד ניתן לשפר את המצב של מראה החזה שנפגם כתוצאה מהעקמת( דרך אגב אני כל כך מתוסכלת מזה כי הפגיעה היא נפשית יותר מהיותה פיזית, הרי תמיד הרגשתי שיש מחסור כל שהו בנשיות שלי). אהיה מודה לכם מאד מאד אם תענו לי על השלאות האלה, ואני מחכה בקוצר רוח לתשובה!!! ג'ורג'י

אין בעיות מיוחדות הקשורות להריון בעקבות ניתוח לתיקון עקמת . העקמת האידיופטית - שזו הצורה השכיחה ביותר היא מחלה משפחתית . לעניין צורת החזה יתכן ורופא פלסטיקאי יכול לעזור לך על ידי עיצוב מחדש של החזה. ואולי נבון עוד יותר לשוחח על בעייתך עם פסיכולוג.

מנהל פורום אורתופדיה