מיפוי לא תקין של הקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/04/2002 | 01:22 | מאת: פז

חזרתי מברזיל עקב כאבים חזקים ובלתי פוסקים בקרסול ובכף הרגל. לא הייתה לי חבלה שקדמה לכך. בברזיל בדיקות הדם והאולטראסונד הראו על אינפקציה עם בקטריות וטופלתי באנטיביוטיקה. צילומי רנטגן תקינים לאורך כל הבדיקות.בארץ, הבדיקות דם תקינות, אך במיפוי עצמות נראתה "קליטה פתלוגית בחלקו העליון של טלוס וכל כנאוס". למה הכוונה? האם ניתן לומר בוודאות שמדובר בבעיה אורטופדית? האם בדיקת סי.טי יכולה לתת מידע נוסף?

קליטה פתולוגית אומרת שמבקום המצויין יש פעילות נמרצת של בניית עצם חדשה. ממצא כזה רואים אחר שבר, במקום בו יש זיהום ובמקרים רבים של גידול בעצם. CT יכול לעזור במיקום הבעיה .

19/04/2002 | 01:15 | מאת: פז רביב

בהמשך לשאלתי, ה- סי.טי תקין, והכאבים רק מחמירים. מה עוד אפשר לעשות? האם זה שולל את האופציות שרשמת לי?

מנהל פורום אורתופדיה