נקעים חוזרים בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

06/04/2002 | 19:27 | מאת: תמי

לפני כמעט שנה נפצעתי בקרסול בתאונת דרכים. מאז התפתחה דלקת בגיד הטיביאליס פוסטיריור ואח"כ בעצב הספנוס. הקרסול כל הזמן רגיש וחלש ולעיתים קרובות "מתעקמת" הרגל ומתחיל התהליך של נפיחות, כאב, הגבלה בתנועה וכו'. כשזה קורה אני שמה את האייר קאסט. מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה? בתודה, תמי

הרקע לבעייתך הנו ככל הנראה חוסר יציבות של הקרסול . אפשר לטפל בבעיה זאת על ידי שתי דרכים האחת מניעת מצבים המעמידים במבחן את יציבות הקרסול דבר שניתן לעשותו במידת מה של הצלחה על ידי הגבהה חיצונית של העקב (זה נקרא עקב תומס הפוך עם הגבהה ) . והמנעות משימוש בנעליים שבהם היציבות מופחתת כמו נעלי עקב. דרך אחרת היא לחזק את היציבות ויש שלש דרכים לכך : 1. תמיכה חיצונית כמו "שאי קסט" . 2. חיזוק שרירי השוק ושיפור השליטה על ידי אימון נכון כולל הארכת גיד אכילס ( מתיחות ) 3. ניתוח לשחזור הרצועות הקרועות.

09/04/2002 | 16:28 | מאת: אשר יעקובוביץ

שלום תמי! הסיפור שלך דומה מאוד לאירוע שקרה לאחי. ישנה חברה ששמה ניקן, שזו חברה שמיצרת מוצרים לשיפור איכות החיים. מוצרים אלו מתבססים על מגנטים טבעיים ואינפרא אדום. לדעתי זה מאוד יעניין אותך. לעצם בעייתך. לפרטים שלחי לי דואר אלקטרוני או צרי קשר. לפלאפון 494744-058 תודה רבה אשר

מנהל פורום אורתופדיה