פריצת דיסק ודלקת פרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2002 | 19:00 | מאת: מירית

ד"ר שלום רב. אימי בת 61 ,סובלת זה כעשר שנים מפריצת דיסק. אמי לא מוכנה לעבור ניתוח למרות הסבל הגופני(כאבי גב,רגליים וכו). חוץ מזה,היא סובלת גם לעתים קרובות מדלקות פרקים חוזרות ונשנות.האורטופד שמטפל בה,טיפל בה באמצעות תרופות נוגדות דלקת כגוןאתופן ואו זריקות. (ופעם אחת גם פזיותרפיה). כיצד עוד ניתןלטפל מלבד נתוח,ויש לציין שהיא לא נוטלת לפעמים תרופות על דעת עצמה. כיצד ניתן למנוע את ההישנות של הדלקות? בתודה רבה מראש.

הטיפולים האפשריים הנוספים לבעית הדיסק- ללא ניתוח - הנם : כירופרקטיקה, זריקות אפידורליות של סטרואידים, זריקות ליצירת חסם סלקטיבי של שרש העצב הפגוע ( במידה שמאתרים אותו ) , חימום הדיסק (IDET ) . אפשר גם להתיחס לבעיה כבעיית כאב ולטפל במסגרת כוללנית של מרפאת כאב . אשר למפרקים לא ברור לי מה זה דלקות פרקים חוזרות האם מדובר במחלה כמו דלקת מפרקים שיגרונית שזו מחלה כרונית הקיימת תמיד אך עוצמת ביטוייה יכולה להשתנות ,או שמא מדובר באוסטאוארטריטיס שזו מחלה נוונית של מפרקים שמידי פעם עשוי להראות פנים דלקתיות

06/04/2002 | 16:47 | מאת: ד"ר אריאל

לרפואה האלטרנטיבית יש הרבה פתרונות לבעיה של אימך אחת מהן זה טיפול להביא את הגוף למצב בסיסי וע"י כך לגרום למטאבוליזם בריא בגוף ואז הגוף גם דואג לרפא את עצמו לפתרון מהיר אפשר לשלב שמנים ארומוטרפיים

מנהל פורום אורתופדיה