החלפת ברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2002 | 12:32 | מאת: צפורה

לד"ר אסא שלום, אימי צריכה לעבור החלפת ברך. האם ניתוח כזה מבוצע בשיטה מסוימת או שהניתוח יכול להתבצע בכמה דרכים? והאם ישנם סיכונים בניתוח כזה ומהם הסיבות שיכולות לגרום לכשלון הניתוח? אני מודה לך מראש, צפורה

כמו לכל ניתוח יש וריאציות מסויימות בביצוע הניתוח המתבטאות בסוג המשתל בו משתמשים, בצורת הההצמדה של המשתל לעצם, האם מחליפים גם את הפנים המפרקיות של עצם הפיקה האם עושים שחרור חיצוני או לאו וכו'. כמו לכל ניתוח יש גם כאן סיכוי או סיכון להתפתחות סיבוכים שהחמורים בהם הם זיהום של האזור שיכול להתפתח תוך זמן קצר אחר הניתוח או שבועות ואף חדשים אחר כך. סיבוך אחר הוא פקקת של הורידים העמוקים . סיבוך נוסף הוא כשל של המשתל . סיבוכים נדירים מאד הם אלו הקשורים בפגיעה בכלי דם הגדולים הנמצאים מאחורי הברך ופגיעה באחד מן העצבים הגדולים ברגל.

06/04/2002 | 16:50 | מאת: ד"ר אריאל

למה ההחלפה האם הברך לגמרי שחוקה או בגלל שחיקת הסחוס אם זה שחיקת סחוס אפשר לטפל בבעיה בצורה אלטרנטיבית. ניתוח והשתלה כדאי לברר אצל אחרים שעשו זאת ולא רק אצל אלו שהצליחו גם אצל אלו שבעיצם לא נפתרה בעקבות ההשתלה

מנהל פורום אורתופדיה