שבר מאמץ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/04/2002 | 12:05 | מאת: מישהי

שלום. אני עוסקת בפעילות גופנית יומיומית ורציתי לשאול מהו בעצם שבר מאמץ - האם שבר לכל דבר? איך הוא נוצר? אתמול במהלך האימון (הליכה מהירה של שעה וחצי רצוף על הליכון) התחילו כאבים באיזור החיצוני של הירך העליונה (רק בירך שמאל). מעולם לא היו לי כאבים כאלו ואני לא מזהה את הכאב ככאב שרירים (מצד שני אולי זה כאב של שכבת השרירים הפנימיים ביותר?). האם יכול להיות שאני מפתחת שבר מאמץ? האם מותר לי להמשיך באימונים? תודה מראש

שבר מאמץ הנו שם המשמש לתאור תהליך המתרחש בעצם הנמצאית תחת מעמס חוזר על עצמו באופן סדיר בקצב קבוע פחות או יותר לאורך זמן. מה שמתרחש בעצם הוא תהליך בן שני כוונים אחד מיקרו שברים ו 2. תהליך ריפוי שלהם. אם קצב הווצרות המיקרו שברים עולה על קצב הריפוי עשוי האזור ה"שבור " להתפשט לרוחב העצם ולהביא במקרים קיצוניים לשבר של ממש. שבר הליכה הוא אופייני לאנשים הנמצאים בראשית תקופת אימונים כמו טירונים בצבא או אתלטים בתחילת העונה. המקומות בהם קורים שברים כאלה באופןשכיח הם עצם השוקה ( העצםהגדולה בשוק ) ועצמות המשט בכף הרגל. בירך קורה שבר כזה לעיתים נדירות יחסית בצואר הירך ובמקרים נדירים מאד הוא עלול לקרות גם בקנה . במקרה שלך במידה שאת מתאמנת באותו גודל של מאמץ תקופה ארוכה הסבירות של שבר מאמץ היא זעירה אבל איני יכול לדחות אותה לגמרי .

מנהל פורום אורתופדיה