עמוד שדרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

30/01/2000 | 11:28 | מאת: שרון

כסטודנטית מתחילה בפיזיוטרפיה, רציתי לדעת מה ההבדל בין: spondylolysos,spondylolysthesis,spondyloarthrosis ו- spondylitis תודה שרון

שלום שרון, הרי ההגדרות למונחים להם ביקשת הסבר: 1. Spondylolysis - פגם באיזור בחוליה הנקרא "פרס אינטרארטיקולריס". זוהי אחת הסיבות השכיחות לכאב גב בילדים. קיימות מספר סיבות לפגם וביניהן טראומה, פגם מולד, גידולים, מחלה ניוונית ועוד. 2. Spondylolisthesis - החלקה של חוליה אחת על גבי זו שמתחתיה. 3. Spondyloarthrpathies - שם כולל לקבוצת מחלות דלקתיות (Inflamatory) של עמוד השדרה, Ankylising Spondylitis לדוגמא. 4. Spondylitis - מחלה דלקתית (כולל זיהומית ולא זיהומית) של עמוד השדרה. ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה