כפות ידיים - פגיעה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

29/03/2002 | 15:36 | מאת: reuven

שלום נפגעתי בת.ד. בכפות הידיים בצעתי צילום לאחר כשנה לאחר שכאבים חזקים ממשיכים להטריד אותי בצילום מהיום נרשם " איזורים לוצנטים באיזור מיפרקMCP של אגודלי שני הידיים משני הצדדים ואזורים לוצנטים בקצה של הרדיוס ואולנה משמאל , ידוע על גאוט " מה המשמעות? קבלתי נרות וולטרן 50 , וגם אנטופאן 200 , כולל הזרקה של הגרוע בטיפולים סוג של סטראויידים שהיה עדיף לסבול כאבים ושום דבר לא שיפר המצב רופא המליץ לי על הוצאת עצם מהיד וקיבוע האגודלים במסמרים. האם זה יגביל אותי בעתיד? בברכה ראובן

"אזורים לוצנטיים" הנו מונח לא לגיטמי כשמדובר בפענוח של צילומי רנטגן של עצמות. המונח הנכון הנו Lucent Lesion ובתרגום לעברית לקות בהירה . בכל מקרה הכוונה למוקד בדרך כלל בצורת עיגול שהוא בהיר יותר מןהעצם שמסביבו. במקרה שמדובר במוקד כזה סמוך למפרק מדובר ככל הנראה במה שנקרא גם ציסטה שהיא חלק מן הממצאים במחלת מפרקים נוונים הנקראית גם אוסטאוארטריטיס. לפי תאורך אני מתרשם שזו הבעיה שלך אוסטאוארטריטיס של מפרק MCP . לא ברורה לי כוונת המשרר כשמדובר בקצה הרדיוס והאולנה. מפרק MCP הראשון בכף היד ( בסיס האגודל ) הוא מפרק נחות יחסית בהשואה למפרק שמתחתיו מפרק CMC ראשון .אם מפרק זה תקין קיבוע מפרק MCP לא צריך לגרום להגבלה תפקודית משמעותית

30/03/2002 | 13:57 | מאת: reuven

מאחר והידיים זה הכלי העבודה הראשי שלנו ויש לי כאביים ומוגבלות תנועה, הנפה, וסיבוב, תמיכה מה הטיפול הטוב ביותר, האם הוצאת עצם מפרק היד, או מפרק מסייעת ומשפרת את איכות החיים ללא נכות ? האם יש קיימת השתלה למפרק יד כמו לברכיים או ירכיים או לחילופין גירוד המקום וצמיחת צלקת שמרימה את המרווח בין המפרקים מה התשובה לאוסטואוארטריטיס בתחום הטיפול ומניעה לפני הפעילות הכרורגית. בברכה וחג פסח שקט REUVEN

מנהל פורום אורתופדיה