שבר בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

26/03/2002 | 07:37 | מאת: זהבה

שלום, לפני שבוע נחבלתי, תוצאה של בריחה מכלב משוחרר והגנה על כלבתי הקטנה, ושברתי את שורש כף היד. 1. הייתי בביקורת, שבוע אחרי הגבוס, נאמר שהיד תתפקד ב- % 90 , ישנה בעיה קטנה באיוי, ניתן לבצע נסיון שני לקבע. בינתים ותרתי. נסיתי לשאול לגבי ההגבלה ולא כל כך קיבלתי תשובה מלאה. מה פירוש הדבר ? ראיתי כאילו שתי העצמות לא באותו גובה. 2. בעוד שבוע יוחלט אם יתאפשר להחליף לגבס קל. במה זה יקל עלי ? מהעדיף מבחינת הריפוי, להמשיך עם גבס רגיל ? בתודה וחג שמח

אי אפשר לשבור את שרש כף היד שכן בשרש כף היד יש שמונה עצמות ובדרך כלל שוברים אחת מהן. ויתכן בכלל ששברת את הקצה של עצמות האמה סמוך למפרק כף היד. תביני איפוא שבלי שאדע אתהמעט הכולל איזה עצם בדיוק שברתאיני יכול לענות לשאלתך. אשר לגבס קל יתרונו היחיד הוא שהוא קל וכן שאינו מתקלקל אם הוא נרטב.

27/03/2002 | 07:07 | מאת: זהבה

לדר' אסא לב-אל תודה, תודה על המידע. ידוע לי רק שיש לי 2 שברים, ומה שראיתי בצילום. אנסה לברר את שאר הפרטים. מה שמטריד אותי הוא שיש לי שוב ביקורת ביום ראשון הקרוב. האורתופד שבדק אותי, שבוע אחרי האירוע אמר שהצלחת הקיבוע היא רק ב- % 90 ואם אני רוצה ניתן לנסות לקבע שוב עם מסמרים, קיבוע חדש היהממליץ לו הייתי ספורטאית צעירה בת 20 , בת 20 הייתי מזמן. שאלתי לגבי ההגבלות הצפויות לי, ולא קיבלתי על כך תשובה ברורה... בעקבות הכאבים שהיו לי, ובגלל היותי סוכרתית ההחלטה קשה למדי. דבר אחרון, היכן אוכל למצוא חומר נוסף על הנושא ? בתודה מראש זהבה

27/03/2002 | 20:21 | מאת: זהבה

לדר' אסא לב-אל, מסתבר שהשבר הוא של שתי עצמות בשורש כף היד ולא באמה בתודה

מנהל פורום אורתופדיה