זריקות קורטיזון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

11/03/2002 | 16:57 | מאת: ליאור

שלום ד"ר רציתי לדעת מה היעילות של זריקות קורטיזון לטיפול בדלקת בברך ,והאם יש איזו מגבלה על כמות הזריקות שניתן לקבל כך שלא יגרמו תופעות לוואי שליליות (אם יש כאלה). תודה

סטרואידים הניתנים בזריקה לתוך חלל המפרק יכולים להביא הקלה ניכרת בתהליך דלקתי. לא רצוי להגזים ונראה לי שאין מקום ליותר מ3 זריקות בשנה.

14/03/2004 | 17:26 | מאת: אורי

תודה על התשובה - היא הגיע באיחור רב מאוד - בינתיים לפני כ-חודש וחצי עשיתי את הזריקה - היא מאוד מאוד כאבה כי זה ניתן בכף הים (במרכז) אבל - לא יאומן - כל הכאבים חלפו כלא היו. בכל אופן תודה על התשובה- ולא נראה שאעשה שוב את הזריקה כי זה מאוד כאב.

21/01/2004 | 19:08 | מאת: אורי

שלום לרופא!! יש לי דלקת בשורש כף היד ושום טיפול לא עזר. הרופא המליץ על זריקה קורטיזון- ואני נורא מפחדת הכאבים ישנם רק במאמץ יתר כמו ניקיון הבית או בישול, ואז איזור העצם של כף היד שמחברת את היד מתנפחת מאוד ואחרי מנוחה זה נרגע- כמו כן במאמץ יתר היד כאילו נרדמת ויש מהן לחץ מסויים לאזור שמלחציץ מאוד. שוב, לאחר מנוחה הכל מסתדר, עשיתי אי.אם.גי'. והכל תקין. באולטרסאונד ראו בברור דלקת בשני מוקדים במרכז היכן שהאמה נמצאת ובצד של כף היד היכן שעצם נמצא. השאלה היא האם זריקת הקורטיזון באמת יכולה לעזור. אשמח אם תענה בהקדם היום ובעוד יומיים אני אמורה לקבל את הזריקה.

14/03/2004 | 09:52 | מאת: רויטל

שלום רב, לבעלי יש דלקת בגיד אשר בגב אשר מקרינה כאבים לאיזור הברך והיד, הוא היה אצל אורטופד אשר נתן לו כדורים 15 יום, אך המצב לא הוטב אלא הוחמר, הוא ביקר שוב אצל האורטופד אשר נתן לו במשך 3 שבועות כדור וולטרן + 2 כדורים לכאבים במידה וזה לא יעזור הוא יאלץ לקבל זריקות קורטיזון. ברצוני לדעת מה תופעות הלוואי של הזריקות? האם יש מקסימום זריקות אשר הגוף יכול לקבל אפילו אם הבעיה לא נפתרת? במידה וגם זה לא יעזור מה השלב הבא? האם זה לא יכול להתפתח לדלקת פרקים? בתודה מראש, רויטל

מנהל פורום אורתופדיה