פיברומיאלגיה - - תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/03/2002 | 01:25 | מאת: LAYB

ד"ר נכבד . אבקש את חוות דעתך בנושא ניפגעתי בתאונת דרכים לפני יותר משנה עם צליפת שוט ופגיעה בחוליות גב תחתון . עדיין כאבים חזקים מקבל תרופות להרגעה ולכאבים אשר עוזרים במעט . בבדיקה שנערכה לי לאחרונה נאמר שיתכן ולקיתי בתסמונת פיברו מיאלגיה . שאלותי . א . האם יש קשר לתאונה . ב . האם מחלת הפיברומיאלגיה מוכרת בביטוח לאומי לנכות . נ.ב תאונת הדרכים ארעה בעבודה . תודה מקרב לב .

א. חבלה בעמוד השדרה העליון יכולה לגרום להופעת פיברומיאלגיה. ב. המילה "פיברומיאלגיה" אינה מופיעה בקובץ התקנות של הביטוח הלאומי

26/03/2002 | 19:10 | מאת: ***

נכון שאין סעיף ספציפי לפיברומיאלגיה, אבל ניתן לשייך לה סעיפים דומים מתחומים אחרים. הרבה חולי פיברומיאלגיה שלא מסוגלים לעבוד מקבלים קצבת נכות כללית.

מנהל פורום אורתופדיה