צווארי C3 C4 תסמינים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

07/03/2002 | 01:03 | מאת: layb

ד"ר נכבד. אשמח לקבל את תשובתך בדבר התסמינים אשר פריצת דיסק בחוליות C3 C4 יכולות להיות עם לחץ על השק התקלי . וכמו כן חוליות C5 C6 בלט דיסק ללא לחץ תסמינים .

לחץ על חוט השדרה בגובה החוליות הצואריות 3 ו4 יגרום לכאב צואר ועורף . כאב זה ילווה בנוקשות של הצואר ויכול לקרון לגב העליון. לחץ בגובה החוליות החמישית והשישית יגרום לכאב ונוקשות בצואר ויכול להיות מלווה בקרינה לכתף וכן לגב העליון. בנסיבות מסויימות יכולה להופיע חולשה של שרירים בגף עליון וכן חולשה בגפיים תחתנוים.

מנהל פורום אורתופדיה