כאבי רגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

05/03/2002 | 18:59 | מאת: שר

מזה הרבה שנים אני סובלת מכאבים בברכיים בעיקר בברך ימין (אנו חולת קרון) בצילומי הרנטגן אין כל ממצאים ולתשובת הרופא היא שהבעיה היא משקלי הרב (85 ק"ג גובה 1.6), לצורך ירידת המשקל אני נדרשת ללכת מידי יום כשעה וכן להתעמל, אולם כאבי הרגליים מונעים ממני לעסוק בספורט, עלי להוסיף שהכאבים מלווים אותי גם בלילות ולאחרונה הופיעו גם כאבים באיזור האגן באיזור החיבור בין השוק העליונה לאגן. אני נמנעת ללכת שוב לאורטופד כשאני יודעת מראש מה תהיה תשובתו. אודה לך מאוד באם תנחה אותי מה עלי לעשות.

אם תפני לפורומים העוסקים בירידה במשקל תקבלי תמיד אותה תשובה שהמפתח להורדה במשקל הוא הורדה בכמות המזון. פעילות גופנית עוזרת במידת מה. ניתן לעשות פעילות גופנית כגון שחיה שבה אין עומס רב על הברך וגם הפעלת אופניים במנח שכיבה. אין ספק שמשקל תורם לעומס על הברך ואם זו חולה גם לכאב. מעבר לעצות כלליות אלו קצרה ידי להושיעךבלי לבדוק אותך

מנהל פורום אורתופדיה