ד"ר רון למדן- סירינקס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

20/01/2000 | 21:13 | מאת: איריס

לד"ר רון למדן 20.1.00 רב תודות לך, תרשה לי להמשיך באותו ענין ולשאול לגבי הסירינקס, 1. מה מקור הפגיעה ועד כמה באמת ניתן לעמוד את מידת הנזק ובמה הוא מתבטא? האם הנזק הפיך? 2. האם יש קשר בין ממצא הנ"ל לכאבי צוואר וראש? או שהכאב מוגבל לגב בלבד? 3. האם השיקולים הכירורגיים נערכים רק על פי מידת מצב הממצא בצילומים, ומה קורה שהחולה סובל מכאבים חזקים מאוד בגב ובצוואר, ובכל זאת מצב הממצא נראה כזה שמצריך רק מעקב? 4. אילו בדיקות נוספות ניתן או צריך לעשות אים בכלל? 5. ילדתי בת 15 צעירה מאוד, ורציתי לדעת האם הדבר בהכרח ילך ויחמיר או ישאר כך? או אולי יסתדר בעתיד, האם יש מקום להגביל את הילדה בפעילות ספורטיבית או מאמץ שחלליה יחמיר את הענין? בברכה איריס

שלום איריס, כפי שציינתי, בסירינקס מטפלים הנוירוכירוגים ולמרות שלעיתים האורתופד הוא הראשון שמאבחן את המצב, הטיפול הינו נוירוכירורגי. במיוחד לאור השילוב של שתי הבעיות אותן תיארת בפנייתך, אני סבור שעלייך להפנות את ביתך לנוירוכירוג בהקדם. בברכה, ד"ר רון למדן

מנהל פורום אורתופדיה