כאבים בצאור

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

10/12/1999 | 21:59 | מאת: בנצי

לדוקטור הנכבד. שמחתי שסוף סוף 'יש גם אורטופד שאפשר להתיעץ איתו בעיתי עוד מחודש 11. אני בן 50 עובד במכוניות עם ראש כפוף הרבה פעמים. לאחרונה אני ממש מרגיש כמו מסמר תקוע בצאור.וגם סחרחורות מידי יום החלו . עשו לי צילום וזה הממצא. הצרות קלה של הרווח צ-5-6.היפרטרופיה קלה של זיזי המפרקים בגב קש ובה צ-5-6-7. עםהצרות יחסית של פורמינים אינטר ברטברליים. אבקשך לפרש ממצא זה ואם נתן לטפל בו או לא להתיחס. אוו איזה טיפול אחר. בתודה מראש בנצי המצפה לתשובה

שלום בנצי, בצילום שנעשה הודגמה היצרות קלה של הרווח צ 5-6. בצואר יש 7 חוליות צואריות. בין כל שתי חוליות נמצא הדיסק שהינו מעין בולם זעזועים. עם הגיל חומר הדיסק נשחק והדיסק פחות יעיל. בצילום הרנטגן הדבר מתבטא כהיצרות הרווח בין החוליות. היפרטרופיה קלה של זיזי המפרקים הינה פשוט התעבות של חלקים מסויימים בחוליה שהינה לרוב ממצא נורמלי בעמוד שדרה צוארי בגיל 50 ואינה מקור לדאגה. הפורמינים האינטרורטברליים הינם המרווחים בין החוליות אשר דרכם יוצאים העצבים מחוט השדרה בדרכם לידיים. היצרות באיזור זה עלולה לגרום ללחץ על העצב ולכאב בצואר או ביד או ירידה בתיפקוד של הגפה. ממצאי צילום הרנטגן שציינת שכיחים בגיל 50. הם יכולים להיות ללא כל סימפטומים אך עלולים גם להביא לכאבים בצואר או בידיים. לעומתם, הסחרחורות שציינת, איננה תלונה אופיינית לבעיה בצואר ויש להתייחס אליה ברצינות ולברר את הסיבות לה. סיבות אלו יכולות להיות קשורות לכלי הדם למוח, תהליכים במוח עצמו או במערכת שיווי המשקל באוזן ועוד. על הרופא המטפל לאבחן את הבעיה ולטפל בהתאם. MRI של חוט השדרה וגזע המוח יכול לעיתים קרובות לספק מידע רב על מבנה הרקמות ומחלות אפשריות (לדוגמא, היצרות תעלת עמוד השדרה עצמה, בה עובר חוט השדרה יכולה להביא לחולשת הגפיים העליונות ו/או התחתונות, הליכה לא יציבה , שינויים ברפלקסים ובעיות בשליטה על הסוגרים). אם הבירור תקין, ניתן לטפל בסימפטומים של כאבי הצואר על ידי צוארון אורטופדי, תרופות נגד דלקת ופיזיותרפיה. אני מקוה שמידע זה יעזור לך לסיים את הבירור הרפואי ויביא להקלה בכאבים.

מנהל פורום אורתופדיה