בדיקה במכון איזוטופים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/12/2016 | 00:56 | מאת: דני

שלום רב נבדקתי ע"י אורטופד עקב כאבים בברך הרגל באזור הפיקה בעת עליה במדרגות וירידה ממדרגות. לאחר שבצילום רגיל לא ראו מימצא. הרופא רשם לי הפניה למכון איזוטופים (עם הזרקת חומר ניגוד) ואמר לי שבבדיקה זו אפשר לראות אם יש פגיעה באיזה גיד. שאלתי האם בבדיקה זו אפשר לראות פגיעה בגידים או בכלי דם אחרים?ושאלה שניה האם בבדיקה זו בודקים גם דברים אחרים בברך ומה יבדקו תוך כדי בדיקה זו וכמה היא אמינה? תודה

בדיקת מיפוי עצמות מדגימה את עצמת התהליך של בנית עצם חדש בעצמות. במקוםשבו יש בניה עצמתית יותר של עצם נקבל בבדיקה נקודה או איזור כהה יותר . הגורמי לבנית עצם חדשה בעצמה חורקת מןהרגיל הנם , שברים למינהם, עומס יתר יחסי על אזור מסויים, מחלה זיהומית של העצם, שינויים ניווניים במפרקים שכנים, וגידולים. כל אלה בעצמות ולא בגידים. יש מצב שלדלקת במקום שבו גיד מתחבר לעצם וכאן מוצאים לעיתים קליטת יתר של החומר.

מנהל פורום אורתופדיה