כאבים בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

03/11/2016 | 19:13 | מאת: גל

שלום שמי גל אני בן 32 מנגן על גיטרה המון שנים באופן עקבי ויומיומי.. לפני כחודשיים! התאמנתי באופן אינטנסיבי במיוחד וככול הנראה הפעלתי לחץ מיותר באיזור שורש כף היד מאז הופיעו לי כאבים, שבסהכ די מוכרים לי, המאופיינים בדקירות וחולשה מקומית.. ברוב טפשותי המשכתי ללמד גיטרה באופן רגוע יחסית, אך עדיין ביצעתי את אותה הפעולה עד שהכאב נהיה בלתי נסבל, ולו הוסף 'קליק' מציק במיוחד עם סיבוב היד בתנועת פתיחת ברז לכיוון החוץ.. כבר חודש שאינני מנגן כלל ונמנע מכול פעילות כולשהי ביד שמאל. אך הכבדות וההגבלה בתנועה והכאבים לא חלפו..אם כי מאוד נרגעו אחרי שבוע של אתופן 600.. אך הכאב עדיין שם.. ניסיתי כמה תרגילים אקסצנטריים לחיזוק השריר המחבר בזהירות מירבית וזה אכן עוזר אך הכאב וה'קליק' עוד שם... אורתופד אחד שלח אותי הביתה לחזור ולנגן. WTF!? אחד אחר התעקש להזריק לי קורטיזון אך אני סרבתי, כי את הדרך מהזריקה הראשונה אני מכיר... מנסיונם של אחרים.. מה אני עושה? האם עוד יש לי דלקת..? האם זריקת קורטיזון בשלב כמו שלי זה דבר בלתי נמנע? מה זה הקליק הנוראי הזה שמרעיד לי את כול האמה, והאם זה יעבור? בבקשה...

אין בדבריך מספיק מידע לשם תשובה פסקנית אך נראה לי שמדובר במחלת DEQUERVAIN שזה דלת שלמעטפת שני גידםי המתחברים לאגודל. הטיפול האולטימטיבי הנו ניתוחי

מנהל פורום אורתופדיה