קרע בגיד הסופראספינטוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/08/2016 | 21:12 | מאת: רפאל

שלום וברכה. נמצא לי בצילום אולטרסאונד קרע חלקי בגיד סופראספינטוס בכתף באורך של 6 מ''מ וטנדיטיס בגיד הבייספס. השאלה היא האם אוכל להמשיך לשרת בשירותי הקרבי, עד כמה חמור זה? אפשר לאמץ את הכתף כרגיל או שזה עלול להחמיר את הפציעה? אשמח לקבל קצת פרופורציה על הקרע הנ''ל. אשמח לתשובה בהקדם. תודה!

בן כמה אתה?

28/08/2016 | 15:57 | מאת: רפאל

בן 20

הקרע אינו הבעיה . הבעיה היא מנגנון הווצרותו. בדרך כלל זה קורה על ידי מה שנקרא " התנגשות" או"צביטה" (IMPINGEMENT ) והכוונה חיכוך של הגיד בשולי זיז עצם שנקרא אקרומיון. זה יכול לקרות בגלל פעילות מסויימת ( שכיח אצל שחיינים ואצל ספורטאים שמתרגילם פעילות עם יד מעל גובה הכתף . לצורך ריפוי עליך להמנע מהרמת המרפק מעל 60 מעלות מציר הגוף ולקבל טפול פיסיותרפי במשך כמה חדשים. זה כרוך בהורדת סוב בריאות

מנהל פורום אורתופדיה