צלע שבורה עם כאבים מה עושים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

22/06/2016 | 10:06 | מאת: נטע

בוקר טוב, לאחר שיעול ממושך התחילו לי כאבים באזור הצלעות(באזור הגב/צד) פניתי לאורטופד שאמר שזה ככל הנראה שבר או אולי סדק. הוא נתן לי מנוחה 10 ימים. 1. האם מנוחה באמת עוזרת? 2. מה עליי לעשות כדי לא להחמיר את המצב? 3. האם זה בסדר לישון על הצד שכואב? ( קשה לי לישון כל הלילה על הצד השני) 4. יכול להיות שהכאבים מקרינים גם לאזור בית החזה? זה באוצר קו הכאב. תודה רבה מראש.

מטרת המנוחה היא להקל על הכאב. שכיבה על הצד הכאוב מקבעת את הצלעות ומפחיתה את הכאב הכאב יכול להקרין לקדמת בית החזה.

מנהל פורום אורתופדיה