שבר בצוואר הרדיוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/03/2016 | 10:50 | מאת: יובל

שלום, לפני 4 ימים עשיתי תאונה במהלך גלישת סנובורד בחו"ל. בצילומי הרנטגן נראה כי יש לי שבר ללא תזוזה בצוואר עצם הרדיוס לכיוון המרפק. גובסתי כשהזרוע ב90 מעלות עם גבס פתוח. לאחר מכן, נבדקתי גם בארץ כדי לאשר את הדברים. נאמר לי כי עלי להיות מגובס למשך 4 שבועות (מהזרוע ועד האצבעות, אותן אני מצליח להזיז). רציתי לשאול האם זה הגיוני שעדיין יש לי כאבים למרות שעברו 4 ימים? (הם נחלשים אומנם מיום ליום) האם זה הגיוני שבבוקר אחרי השינה כואב לי קצת יותר? האם מותר לי לישון על הצד הבריא (ימין) ועל הבטן? האם מותר לי להשתמש באצבעות היד הפצועה? האם זה שבטעות אני עושה תנועה מסוימת עם היד השבורה ואני מרגיש כאב חד, פוגע בתהליך ההחלמה? תודה רבה מראש, יובל.

כשמדובר בשבר ללא תזוזה אני ממליץ על קיבוע של שבועיים כאבים נמשכים אפילו שבועיים (הולכים ופוחתים) אתה יכול לשיון איך שנוח לך. הפעלת האצבעות רצויה והכאב יעבו .

מנהל פורום אורתופדיה