alux vagus

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

27/05/2000 | 22:22 | מאת: רינה

אני סובלת מאלוס וגוס ברגל ימין, מדי פעם אני מרגישה גירוי חזק וכאבים במקום. אני גרה בפ"ת יש לי משלים כ - חמישה חודשים. כבר כמה חודשים שאני נועלת נעלי הלב הכחול כי כל נעל אחרת לוחצת לי על המקום ואני לא יכולה ללכת. עכשיו אני מרגישה שהמקום מגורה מאוד ובלילה יש לי כאבים. לפעמים אני שמה את המכשיר ליישור אצבע וזה קצת עוזר.לאחר צילום המקום המליצו לנתח - יש לי כמה שאלות : האם כדאי לעבור ניתוח כזה, האם זה חוזר, מה הסיכוי של הבראה ? האם יש כמה סוגי ניתוח, היכן ניתן לעבור אותם תודה מראש

רינה שלום רב כן כדאי במידה כמובן שהסיבה למחושיך היא העווג ( דפורמציה ) הנקראית הלוקס ולגוס. יש מקרים שהעווג חוזר במיוחד אם לא דואגים למנוע את הגורמים לניתוח למשל חוזרים להשתמש בנעליים צרות , או לא מטפלים במנח כף הרגל בעד הדריכה. כן יש כמה סוגי ניתוח. סוג הניתוח נקבע לפי חומרת הבעיה , לפי מבנה המפרק המעווג , גיל המנותח וציפיותיו מצב הכללי של כף הרגל וכו. הניתוח הנו שכיח ונעשה בכל בית חולים . בברכה דר' א. לב-אל

מנהל פורום אורתופדיה