החלפת מפרק ירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

18/03/2015 | 19:20 | מאת: אורנה

נולדתי עם דיסלוקציה של מפרק הירך. לאחר טפול שלא צלח נותרתי עם הפרש בין הרגליים. כיום, המגבלה והכאב מפריעים לתפקוד היומיומי. רציתי לדעת האם מצב כזה, בו הפגם הוא מלידה מחייב ניתוח מקיף יותר? האם יש אורתופדים שמתמחים בהחלפת מפרק שנובע מפגם בלידה אך מנותח בגילי? כיצד יודעים איזה מפרק מלאכותי מתאים להשתלה? מה יש לבדוק ולשאול בפגישה עם מומחה בנושא? תודה

יש ויש. התשובה לשאלתך דורשת ממני לראות את הצילומים של מפרק הירך . במקריםמ סויימים יש גם צורך בCT של המפרקים יש אורתופדים שעוסקים יחסית יותר בהחלפת מפרקי ירכיים ללא קשר לסיבה

מנהל פורום אורתופדיה