מרקם בלתי אחיד עם יתכנות להסתיידות בגיד SUPRA-SPIN

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

21/10/2014 | 21:13 | מאת: תותי

בעקבות כאבים עזים בתנועות כתף מסויימות ונעילת המפרק לגמרי בשבועיים האחרונים,עברתי בדיקת אולטרא סאונד כתף ימין ולהלן הממצאים SUPRA-SPINATUS :מרקמו בלתי אחיד יתכן כביטוי לטנדינוזיס באספקט אמצעי הודגם מבנה אקוגני בגודל 11 מ"מ,קרוב לוודאי הסתיידות. 2. גיד דו-ראשי : הדגמה תקינה. נוזל יתר במעטפת בכמות קטנה עד בינוני שאלתי : אני שוחה יומיום. האם זה מסייע או מחמיר ? אשמח להצעות לטיפול שיקלו וישחררו את המפרק כולו בברכה, תותי

לא ניתן לעשות אבחנה טובה של הכתף רק על סמך ממצאי בדיקת על שמע. הבדיקה החשובה מכולם היא הבדיקה הגופנית. הכוללת הסתכלות על הכתף , בדיקת טווח תנועת הכתף , בדיקת כח השרירים המניעים את הכתף , בדיקת יציבות הכתף, ביצוכ מבחנים פרובוקטיביים ועוד.

מנהל פורום אורתופדיה