ציסטה סובכונדרלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/09/2013 | 08:00 | מאת: יוסי

שלום רב ד"ר. בבדיקת CT שגרתית לבדיקת אבנים בכליות ודרכי השתן נרשם בין היתר בדוח התשובה השורה הבאה: "מוקד לוצנטי קטן בעצם כסל הימני בסמוך למפרק SIJ כנראה ציסטה סובכונדרלית" מה זה אומר? אני צריך לבדוק משהו או שהכל תקין? או להיות במעקב כלשהוא? האם יש צורך במעקב\טיפול אורטופד? יש לציין ששנים אני סובל מכאבי גב חזקים ללא שטיפלתי בהם. תודה רבה שנה טובה

ציסטה סובכונדרלית היא אחד מסממני שחיקת סחוס במפרק סינוביאלי. מפרק SI הנו סינובהיאלי ( בחלקו) יתכן אם כן שיש לך שם שחיקת סחוס הגורמת לכאב גב

מנהל פורום אורתופדיה