כאב גב וליפומה, האם יש קשר?

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

01/11/2012 | 23:54 | מאת: משה

שלום רב, עברתי תאונת דרכים לפני כמעט 3 שנים, מאז ועד היום מעבר לכאב בגב התחתון והירדמות שקיימת כתוצאה מ: ממצאים: T12-L5: מבנה גרמי תקין של גופי החוליות. אין עדות להצרות חלל התעלה או הפורמינות. אין עדות לבלט דיסק משמעותי . L5-S1: בקע דיסק אחורי ושמאלי בינוני הלוחץ על מוצא השורש השמאלי. היפרטרופיה פצטלית קלה . סיכום: בקע דיסק כמפורט. יש לי כאב חד בגב באזור עמוד השדרה שאני מנסה לעשות מתח או פעולה דומה, ואפילו שאני משתעל אני מרגיש את האזור בגב העליון, למרות שלא ממש גילו אצלי משהו, שחזרתי לעשות CT גבי קיבלתי את זה: ממצאים: הודגמה תעלה ברוחב תקין . שק דוראלי תקין . החלק הגרמי תקין . ללא עדות לשבר או דיסלוקציה . אין עדות ללחץ אפידוראלי על השק הדוראלי . לציין ליפומה שהיא אפידוראלית אחורית לאורך מספר מרווחים, ללא לחץ על השק הדוראלי וללא היצרות התעלה. הליפומה היא גם אקסטרה דוראלית וגם אינטרה דוראלית . פרט לכך ללא ממצאים פתולוגיים אחרים. התרשמות: ליפומה אקסטרה דוראלית ואינטרה דוראלית אחורית לאורך מספר מרווחים בע"ש גבי, ללא לחץ על השק מה יכולה להיות הבעיה?

כאב הגב התחתון והרדימות קשורים ככל הנראה לבקע הדיסק. אשר לכאב הגב העליון אין בבדיקה הסבר לו. הליפומה האפידורלית עשויה לגרום למחושים ואף נזק אם תלחץ על חוט השדרה ואם יש קורלציה בין מיקום הכאב ומיקום הליפומה יש לעשות בדיקת מר"י בכדי ללמוד על מלא הקף התפשטותה של הליפומה

מנהל פורום אורתופדיה