שבר מולטי פרגמנטרי בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

04/09/2012 | 14:19 | מאת: ויקטור

שלום רב. אנ י בן 62 ולפני כחודש נפלתי מסולם. בתחילה נאמר לי ע,י אורטופד כי אין כל שבר וזאת לאחר צילום. מאחר והבנתי כי אין זה שבר, המשכתי לעבוד על אף הכאבים העזים.לאחר כשבוע הכאבים לא פסקו והגעתי לאורטופד אחר שמסר לי לאחר צילום נוסף כי יש סדק בקרסול. במיפוי עצמות איבחנו שבר. כעת אני מגובס ברגלי כשבועיים. כעת קיבלתי את התשובה של הCT אשר בוצעה "בחתכים אקסיאליים בחלונות רקמה ובחלונות עצם+שיחזורים" לפיה נכתב כי "מודגם שבר מולטי פרגמנטרי במחצית האחורית של הקלקנאוס עם תזוזה מינורית של הפרגמנטים השבורים" נראה כי שאר המלל די ברור ונכתב כי "יתר העצמות בכף רגל בגדר הנורמה". הייתי רוצה לדעת מה התשובה הזו אומרת ובעיקר - האם אזדקק לניתוח בהמשך (ומשך החלמה לערך) או שהגבס אמור להספיק. תודה מראש.

מדובר בשבר מרוסק ללא תזוזה של ממש בחלק אחרוי של עצם העקב ללא פגיעה תוך מפרקית שבר כזה ניתן לטיפול ללא קיבוע כלל וסיכויי ההחלמה מצוינים

מנהל פורום אורתופדיה