כאבי גב, ראש ופרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

17/06/2001 | 22:30 | מאת: מירי

בתי בת ה- 11 סובלת בתקופה האחרונה מכאבי גב כאשר היא מתכופפת או מרימה דברים. בנוסף החלה להתחלונן על כאבי ראש חזקים וכאבים ברגליים. הילדה גובהת מהר מאוד וכיום היא מעד מטר חמישים ושמונה ונועלת כבר נעל מס' 41. בדיקות דם שעשיתי לה לפני כחודש היו תקינות חוץ מאנמיה קלה - המוגלובין 11.5. לעתים סובלת מכאבי גרון. לאחיה יש FMF - אבל בבדיקה גנטית שעשינו לה לבדיקת FMF - נמצאה מוטציה רק באלל אחד של אחד מהגנים - ולפי רופאת הילדים היא נשאית אך לא חולה. היא לא סובלת מהתקפי חום כמעט אף פעם או מכאבי בטן. בבית הספר כמעט לא מקיימים שיעורי חינוך גופני בשל חוסר מקום וצפיפות. 1. הייתי רוצה לדעת מה ההמלצות לגבי הבעיה - האם יכול להיות קשר בין כאבי הגב לכאבי הראש? 2. היא רוצה להירשם לחוג שחיה - האם זה יכול לעזור לה? 3. אשמח לשמוע המלצתך.

מירי שלום רב כאב גב בילדים דורש התיחסות רצינית שכן אינו מחוש שכיח. לדעת י הנכון יהיה לפנות אתה לאורתופד לצורך בדיקה מדוקדקת וביצוע בדיקות עזר כמו צילומים ועד במידת הצורך. המלצות תתקבלנה רק לאחר בדיקה כזאת. בלי שום קשר למחלה , שחיה היא פעילות מועילה ומומלצת. בברכה דר' א. לב-אל

19/06/2001 | 23:20 | מאת: מיכל

אולי אני בכלל לא בכיוון, אבל סימפטומים כאלה מוכרים מאוד במחלת הפיברומיאלגיה. נוטים לחשוב שילדים לא חולים בזה, אבל מסתבר ש- 5% מהילדים הפונים למרפאות ראומטיות סובלים מפיברומיאלגיה! בכל מקרה, ראומטולוג מטפל בזה, ואפשר לקבל פרטים נוספים באתר: http://www.fibromyalgia.co.il

מנהל פורום אורתופדיה