הסבר לפיענוח סריקה טומוגרפית ע"ש צווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

23/09/2010 | 05:30 | מאת: אבי

ד"ר אסא לב-אל שלום רב , לאחר חודשיים של סבל גדול וכאבים קשים ביותר בצוואר להלן תוצאות הסי.טי שערכתי ואודה מאוד על באור קצר . סריקת C1-2 (מדלג הכל נראה לכאורה תקין ) . סריקת C2-3 - גופי החוליות הקשתות האחוריות והמפרקים האונקו-ורטבליים תקינים . מודגמת ארטרופטיה פצטרית ימנית ניכרת עם שינויים ציסטיים ניכרים במפרק ימין .התעלה הגרמית תקינה.הנקבים הבינחוליתיים תקינים.הדיסקית הבינחוליתיית בצפיפות וצורה תקינה . סריקת C3-4 מודגמת היפרטרופיה אונקו-ורטברלית ימנית קשה עם הצרות קשה של הנקב הבינחוליתי הימני זיזים אחוריים בשולי גופי החוליות מלווים בלט אחורי של הדיסקית עם לחץ על השק הדוראלי . סריקת C4-7 מודגמים שינויים ניווניים קשים עם זיזים בשולי גופי החוליות והיפרטרופיה של המפרקים האונקו- ורטברליים הנקבים הבינחוליתיים מוצרים מאוד זיזים אחוריים בשולי גופי החוליות מלווים בלט אחורי של הדיסקית עם לחץ על השק הדוראלי.בגובה C6-7 התעלה הגרמית מוצרת . סריקה C7-D1 מודגמת היפרטרופיה פצטרית ניכרת. לסיכום :שינויים ניווניים ניכרים כמתואר . ברשותך (וסליחה על אריכות הדברים) מה מצבי ,מה כל המונחים "המפחידים" הללו . יש לי תור גם ל-MRI בנושא .האם הוא גם רצוי ו/או הכרחי ויתן תמונה בהירה יותר או שניתן להסתפק בממצאים עד כה . תודה מראש ושנה טובה

ארטרופטיה= מחלה של מפרק מפרקי פצטריים= המפרקים האחוריים שבין החוליות מפרקים אונקו-ורטברליים = המפרקים שבין גופי החוליות ( בין גופי החוליות של הצואר יש שני סוגי מפרק האמצעי הוא הדיסקוס המפורסם ומסביב יש מפרק שנקרא אונקוורטברלי ) שינויים ציסטיים = התפתחות של חורים מכילים נוזל היפרטרופיה = גדילת יתר הממצאים הנם משני סוגים שינויים ניווניים במפרקים השונים יכוללגרום לכאב. היצרות של הנקבים = יכולה לגרום לחנק של שרשי עצבים מה שגורם לתחושת נימול או חוסר תחושה באזור אליו הולך העצב נקבים בין חוליתיים החורים שבין החוליות דרכם עוברים שרשי העצבים לכוון הקיפי.

23/09/2010 | 12:30 | מאת: אבי

מנהל פורום אורתופדיה