הצטברות נוזלים במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

09/07/2007 | 11:52 | מאת: ג

זו הפעם השלישית שמצטברים נוזלים במרפק יד שמאל. בשתי הפעמים הקודמות הנוזלים נוקזו ע"י האורתופד המטפל בעזרת מזרק, ואח"כ הורק פנימה חומר כלשהו. הבעייה חזרה, והפעם כבר אחרי כחודש. מה עושים? האם ייתכן שהדבר קשור לפעילות פיזית נמרצת יחסית? נדמה לי שיש קשר בזמן לכךץ תודה ג.

אני מניח שמדובר במה שנקרא בורסיטיס של האולקרנון. זו מחלה הנקראיתגם מחלת לבלרים שכן היא נגרמת בחלק ניכר מן המקרים משפשו המרפק בשלחן . ללא טיפול המחלה עוברת מאליה תוך מספר חדשים . ועם טיפול גם. במקרה שהנפיחות מפריעה מאד ועקשנית מאד ניתן להסיר אותהבאמצעות ניתוח

11/08/2007 | 14:23 | מאת: נעמי

יש נפיחות במרפק יד ימין ונראה כמו הצטברות נוזלים. אין כאבים . מה עלי לעשות? למי עלי לפנות?

13/08/2009 | 18:27 | מאת: אוריאל

עברתי בעבר ניתוח במרפק יד שמאל. כיום יש לי שם מסמרים. לאחרונה התחלתי לאמץ את המרפק, ונוצרה נפיחות די גדולה (לפני כ-3 שבועות) שאינה יורדת. אין לי כאבים, והמרגש הוא של הצטברות נוזלים באזור. מה עלי לעשות? תודה

מנהל פורום אורתופדיה