שבר מאמץ בירך שמאל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה

25/09/2006 | 18:29 | מאת: י.

בתאריך ה-9/8 ביצעתי מיפוי עצם לאחר שהתאמנתי בריצה והתלוננתי על כאבים ונתגלה שבר מאמץ בדרגה 2( "קליטות מוגברות ב-1/3 אמצעי בטיביה דו-צדדי,בטרוקנטר קטן בפמור שמאל"). היום,10 שבועות אחרי עדיין כואב לי ובעיקר כאשר אני נוהג ברכב הילוכים,כמובן הפסקתי לרוץ. השאלה שלי האם צריך לבצע מיפוי נוסף ואולי יש צורך גם במדרסים ופיזיותרפיה. אודה לתשובתך.

הממצא המשמעותי הוא בשוקיים ולא בירך. מדרסים בולמי זעזועים עשויים למנוע שבר מאמץ בריצה. פיסיותרפיה אינה נחוצה. סיבת הכאב ( איפוא בדיוק? ) דורשת ברור

מנהל פורום אורתופדיה